Arnhem,
01
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Charles van Commenée in technische staf NOC*NSF

ARNHEM - Charles van Commenée (56) wordt per 1 juli prestatiemanager bij NOC*NSF. “Na het vertrek van Roelant Oltmans (Hockey India) en Ad Roskam (Atletiekunie) waren we op zoek naar versterking. Met de komst van Charles hebben we die zeker gevonden”, aldus Hendriks.

Van Commenée werkte eerder (van 2005 tot einde 2008), als technisch directeur bij de sportkoepel maar keerde kort na de succesvolle Spelen van Beijing terug naar Groot-Brittannië om zijn loopbaan bij UK Athletics te vervolgen.

Maurits Hendriks: “Met Charles hebben we wederom een professional met veel kennis en ervaring aan boord. Ervaring op diverse vlakken tijdens Olympische Spelen in binnen- en buitenland. Dat is precies waar in de internationale topsportomgeving om wordt gevraagd. De prestaties die door TeamNL worden geleverd zijn hoog. Om dit niveau te verbeteren zullen we steeds dieper moeten investeren. Het wordt steeds moeilijker dat niveau verder omhoog te brengen. Dit vraagt alleen om het beste, gedreven professionals, op de werkvloer. Ik kijk uit naar de samenwerking met Van Commenée.”

Met name de sportbonden zullen gaan profiteren van de komst van de voormalige Chef de Mission van Team NL. Hendriks: “Er is al heel veel kennis bij onze bonden. Vanuit ons High Performance Team leveren wij bijna op maat specifieke kennis. Met Van Commenée halen we dus kennis en ervaring binnen die we voor heel veel van onze sporten en sporters kunnen inzetten.”

Prestatiemanagers zijn ondersteunend bij de ontwikkeling en uitvoering van hoogwaardige sporttechnische programma's. Bovendien dienen zij als klankbord voor de coaches en signaleren zij de behoeften uit de dagelijkse coachpraktijk. Topsportcoaches kunnen een beroep doen op de prestatiemanagers van NOC*NSF. Hendriks: “Internationaal krijgen we veel waardering voor de efficiënte wijze waarop we werken. Men ziet dat wij succesvol zijn en kennen onze budgetten. Juist op het vlak van kennis delen en doorgeven zijn wij echt een voorloper. In Sochi roemden grote landen als de USA en de UK ons juist daarom.”

Van Commenée: “Ik zie deze functie als een mooi vervolg van mijn carrière in de topsport en hoop met mijn expertise van toegevoegde waarde te zijn voor verschillende coaches en atleten. Ik ga graag weer in Nederland aan de slag. Vanaf enige afstand heb ik gezien hoe de afgelopen jaren de Nederlandse topsport zowel prestatief als qua professionele ondersteuning vooruitgang heeft geboekt en hoop samen met de andere leden van de technische staf bij te dragen aan verdere progressie."
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.