Arnhem,
30
november
2016
|
17:50
Europe/Amsterdam

Cees-Rein van den Hoogenband denkt mee over internationale dopinglijst

TeamNL chefarts Cees-Rein van den Hoogenband neemt komend jaar zitting in de commissie van het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA die zich bezig houdt met de samenstelling van de lijst met verboden middelen, de zogenaamde WADA’s Prohibited List Expert Group.

De expertgroep is verantwoordelijk voor het geven van specialistisch advies en aanbevelingen aan het management van WADA en werkt mee aan de internationale standaard voor de lijst met verboden stoffen en methoden. De expertgroep wordt per jaar samengesteld, en daarom is de aanstelling van Van den Hoogenband voor de termijn van één jaar.

NOC*NSF is trots op het feit dat Van den Hoogenband werd gevraagd voor deelname in deze groep en is verheugd dat hij hier positief op reageert. De positie in deze commissie is belangrijk omdat zij belangrijke adviezen geeft over de stoffen en methoden die wel of niet op de dopinglijst komen of blijven staan. Cees-Rein van den Hoogenband is als adviseur van het High Performance Team op het gebied van medische en antidoping zaken verbonden aan NOC*NSF. Daarnaast is hij vanaf Londen 2012 chefarts van TeamNL. Op basis van zijn expertise en ervaring heeft WADA hem gevraagd om de positie in de expertgroep te bekleden.

Na de succesvolle NOC*NSF voordracht van Chiel Warners, voorzitter NOC*NSF Atletencommissie, voor de WADA atletencommissie eerder dit jaar, gaan er vanuit Nederland vanaf 2017 nu twee nieuwe deskundigen bijdragen aan het internationale dopingbeleid.

Daarnaast zijn er nog drie Nederlanders actief in WADA-commissies: Hidde Haisma in de gen- en celdoping expertgroep, Herman Ram in de NADO werkgroep en Bart Coumans in de educatiecommissie.