Arnhem,
07
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

CBF-keurmerk NOC*NSF verlengd tot en met 2015

ARNHEM - De Commissie Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft onlangs het CBF-keurmerk van NOC*NSF verlengd tot 1 november 2015. Dit is het positieve resultaat van de uitgebreide periodieke hertoetsing door het CBF, die in 2012 heeft plaatsgevonden. NOC*NSF beschikt sinds eind 2007 over het CBF-keurmerk.

Het CBF is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen, waarbij zij o.a. fondsenwervende instellingen periodiek beoordeeld. Ten opzichte van 2007 zijn een aantal criteria door het CBF aangescherpt.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.