Arnhem,
22
november
2019
|
12:00
Europe/Amsterdam

Carl Verheijen chef de misson Beijing 2022

Carl Verheijen is de chef de mission van TeamNL tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. Dat heeft algemeen directeur Gerard Dielessen besloten, op voordracht van technisch directeur Maurits Hendriks en met instemming van het bestuur van NOC*NSF. De keuze voor de 44-jarige oud-schaatser is volgens Hendriks een "logische keuze gezien zijn ervaringen in de sport en op maatschappelijk vlak."

Verheijen laat weten trots te zijn op zijn aanstelling als chef de mission. "Dat klinkt als een cliché, maar zo voel ik het echt. De trots komt vooral uit het vertrouwen dat ik krijg om dit te gaan doen. Het wordt onze uitdaging om de sporters van TeamNL zo goed mogelijk te faciliteren in het bereiken van hun doelen. Wij moeten er met onze mensen voor zorgen dat ze op het juiste moment kunnen excelleren. Ik ben er voor de randvoorwaarden en de sfeer waarin dat gebeurt."

Samen met technisch directeur Maurits Hendriks bracht Verheijen de afgelopen week een eerste bezoek aan Beijing. Hendriks: "Carl zit al geruime tijd in onze groep van oud-topsporters die we als chefs voor diverse uitzendingen inzetten. Zo leiden Pieter en Esther de Olympische en Paralympische ploegen voor Tokyo 2020. Ook oud-sporters Minke Booij, Marianne Timmer en Mark Huizinga zijn al ingezet als chef bij jeugdevenementen. Het is mooi dat we met Carl nu weer een uitstekende chef uit dat groepje naar voren kunnen schuiven. Carl is een oud-topsporter van naam die daarna in zijn maatschappelijke carrière ervaring heeft opgedaan in leidinggevende functies."

Verheijen is momenteel directeur kennis en innovatie van de Noaber Foundation, een ideële stichting die investeert en doneert in de gezondheidszorg. Eerder stond hij aan het hoofd van twee gezondheidscentra. Verheijen volgt in Beijing Jeroen Bijl op als chef de mission. Bijl was de chef van PyeongChang tijdens de Spelen van 2018. Daarna werd hij technisch directeur bij de hockeybond (KNHB).

Met zijn aanstelling als chef de mission treedt Verheijen tevens in de voetsporen van zijn vader Eddy, die in 2006 het Nederlands Olympisch team in Turijn leidde. Carl maakte destijds als schaatser onderdeel uit van de ploeg. Onder toeziend oog van zijn vader won hij twee bronzen medailles. Zelf vervulde Carl de rol van chef al tijdens de Jeugd Olympische Winterspelen van Innsbruck in 2012 en Lillehammer in 2016.

De Olympische Winterspelen van Beijing 2022 vinden plaats van 4 tot en met 20 februari. Verheijen: "Dat lijkt nog ver weg, maar ik heb deze week ook weer gemerkt dat de organisatie er in Beijing al heel hard mee bezig is. Datzelfde geldt natuurlijk voor onze wintersporters van TeamNL. Ik hoop veel van onze potentiële olympiërs van 2022 deze winter al te ontmoeten en aan het werk te zien."