Arnhem,
02
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Camiel Eurlings voorgedragen als IOC-lid

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - De Executive Board van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ingestemd met het voorstel van de IOC Nominaties Commissie om Camiel Eurlings voor verkiezing als IOC-lid aan het IOC-congres voor te stellen.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “We zijn zeer ingenomen met het feit dat we voor het einde van dit jaar weer een Nederlands IOC-lid zullen hebben. We hebben er het volste vertrouwen in dat Camiel Eurlings in september definitief gekozen zal worden en dat hij deze belangrijke taak met grote inzet succesvol uit zal voeren.”

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Wij kijken er bij NOC*NSF zeer naar uit om samen met Camiel Eurlings de maatschappelijke betekenis van sport nog groter te maken. Want sport zorgt voor een kerngezond Nederland.”

Naast Eurlings zijn op het 125e IOC-congres de volgende acht andere kandidaten voor verkiezing als IOC-leden voorgesteld: Octavian Morariu uit Roemenië, Bernard Rajzman uit Brazilië, Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski uit de Filippijnen, Alexander Zhukov uit Rusland, Paul Kibii Tergat uit Kenia, Lawrence Probst III uit de Verenigde Staten, Dagmawit Girmay Berhane uit Ethiopië en Stefan Holm uit Zweden.

Bekijk hier de NOS-video 'Eurlings: schouder aan schouder':Bekijk hier een video van de NOS met alle Nederlandse IOC-leden: