Arnhem,
27
juli
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Caia van Maasakker vervangt Willemijn Bos in hockeyploeg

LONDEN - Bondscoach Max Caldas heeft zojuist de Nederlandse dames hockeyploeg geïnformeerd over de vervanging van de geblesseerde Willemijn Bos. Caia van Maasakker wordt vanuit haar rol als reserve doorgeschoven naar de selectie. Als vervanger van Van Maasakker komt Marieke Veenhoven dit weekeinde als reserve naar Londen.

Veenhoven maakte tot half juni deel uit van de selectie van het Nederlands hockeyteam maar viel buiten de groep van achttien. Caldas: "Ik heb direct besloten dat Caia naar de ploeg zou gaan. Maar uit respect naar Willemijn heb ik gewacht met dat naar buiten te brengen. Gisteravond heb ik dat wel al aan de ploeg verteld. Daarna hebben we de selectie weer op orde gekregen met Marieke erbij in de rol van Caia. De beide dames hebben er goed op gereageerd en zijn er klaar voor. De teleurstelling hebben we een plek gegeven. Ook omdat Willemijn ons dat nadrukkelijk heeft gezegd. Het team gaat boven alles. We staan aan de start van ons Olympisch toernooi en zijn er klaar voor."

Veenhoven had vooral een 'dubbel gevoel.' "Zo'n verschrikkelijke blessure gun je niemand en zo wil je eigenlijk niet in de ploeg komen. Maar nu ik ben gevraagd ga ik er alles aan doen om mijn maximale bijdrage te leveren aan het team", aldus de hockeyster van Amsterdam.

De Nederlandse hockeysters beginnen zondag aan het Olympisch toernooi met een duel tegen België.

>> Lees meer over de Spelen op www.nocnsf.nl/londen2012
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.