Arnhem,
10
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Bronzen medaille zeilsters Berkhout en Westerhof

WEYMOUTH (ANP) - De zeilster Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben vrijdag bij de Olympische Spelen in Weymouth brons veiliggesteld. Ze gingen in de finale als zesde over de finish, net achter de Franse rivalen. Daardoor was de derde plaats binnen.

Westerhof en Berkhout gingen als nummer 3 de medalrace in. Ze hadden geen kans meer op goud en zilver. De titel was voor Jo Aleh/Olivia Powrie uit Nieuw-Zeeland, het zilver ging naar Hannah Mills/Saskia Clark uit Groot-Brittannië. Beide teams waren met hetzelfde puntenaantal aan de finale begonnen.

Er stond een heel lichte bries op de Engelse publieksbaan, vlak onder de wal. Door de wegvallende wind werd het traject tijdens de race nog ingekort.

,,Toen we over de finish kwamen, voelde het aan als goud'', sprak Berkhout glunderend. ,,Meer konden we immers niet meer winnen. Geweldig.''

Westerhof en Berkhout moesten na het passeren van de eerste boei een strafrondje varen. ,,We weten nog steeds niet waarom. Ik denk dat we door de Brazilianen een oor zijn aangenaaid in een bakboord/stuurboord-situatie. Dat maakte het allemaal wel even lastiger voor ons. Gelukkig zaten we aan de goede kant van de baan waar de wind nog even bleef staan. Dus we lagen er weer redelijk snel bij. Tactisch hebben we het daarna goed gespeeld.''
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.