Arnhem,
01
oktober
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Bronzen medaille Kelly van Zon op EK Tafeltennis

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LIGNANO - Paralympisch tafeltennisster Kelly van Zon heeft op de Europese Kampioenschappen in het Italiaanse Lignano brons veroverd. In de halve finale verloor de titelverdedigster van de Oekraïense Viktoriia Safonova (8-11, 3-11, 11-13).

Safonova was vorig jaar op de Paralympische Spelen ook al een lastige tegenstandster voor Van Zon. Toen troffen de twee elkaar ook in de halve finale. De Oekraïense kreeg in Londen matchpoints, maar de Brabantse knokte zich terug. Op de EK in Lignano lukte dat niet. Safonova won dit keer eenvoudig.

Van Zon kende geen ideale voorbereiding op de Europese titelstrijd. Vooral fysiek was ze nog niet honderd procent door minder trainingsarbeid. Coach Johan Lieftink concludeerde na afloop: "Soms lukt het wel, soms lukt het niet. Dit was duidelijk niet het toernooi van Kelly."