Arnhem,
22
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brons wheelster Amy Siemons op 200 meter

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LYON - Amy Siemons heeft op de openingsdag van het WK Atletiek voor gehandicapten brons veroverd op de 200 meter. In Lyon ging de overwinning in de klasse T34 (wheelers) naar de Britse Hannah Cockroft. Zij veroverde vorig jaar op de Paralympische Spelen ook het goud.

Cockroft was in de finale met 31.78 seconden duidelijk te sterk voor de concurrentie. De Australische zilveren medaillewinnares Rosemary Little noteerde 33.73 seconden. Siemons bracht met een tijd van 34.54 seconden haar beste prestatie van dit seizoen op de borden.

Vorig jaar op de Paralympische Spelen stond Siemons nog een treetje hoger en pakte ze het zilver op de sprintafstand. Ook was ze in 2012 goed voor zilver op de 200 meter tijdens de Europese kampioenschappen. Later deze week komt de 28-jarige Helmondse ook nog in actie op de 100 meter.