Arnhem,
24
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brons voor wheeler Stefan Rusch op 100 meter

LYON – Atleet Stefan Rusch heeft in Lyon brons veroverd op de wereldkampioenschappen voor gehandicapten in Lyon. Op de 100 meter kwam de 20-jarige Nederlander als derde over de finish. De wereldtitel ging naar Walid Ktila uit Tunesië, het zilver naar Rheed McCracken (Australië).

Ktila won vorig jaar op de Paralympische Spelen ook het goud op de sprintafstand. Rusch werd in die Paralympische finale in Londen nog zesde. In Lyon wist hij nu wel het podium te halen.

Voor Rusch betekent de bronzen plak een herhaling van zijn prestatie van twee jaar geleden. In 2011 werd hij op de WK ook derde. Dit jaar is de medaille van Rusch alweer de zesde voor Nederland. De ploeg won tot nu toe twee gouden, een zilveren en drie bronzen medailles in Lyon.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.