Arnhem,
10
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brons voor BMX'ster Laura Smulders

LONDEN (ANP) - BMX'ster Laura Smulders heeft vrijdag bij de Olympische Spelen de bronzen medaille behaald. De 18-jarige renster uit Horssen eindigde in de finale achter de Colombiaanse Mariana Pajon en de Nieuw-Zeelandse Sarah Walker als derde.

Smulders kwam de halve finales door met een derde en twee vierde plaatsen. ,,Haar start was in die races eigenlijk bagger", was De Bever streng. In de finale was ze echter vanaf de lastigere buitenkant meteen goed weg.

De verbazing viel van haar gezicht te lezen. ,,Het is niet te geloven. Ik had niet verwacht dat ik brons kon halen. Mijn doel was een plaats in de finale en dan misschien in de top 6 rijden. Dan was ik al gelukkig geweest'', vertelde de BMX'ster uit het Gelderse Horssen bij de olympische crossbaan in Londen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.