Arnhem,
26
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brons tandemduo Stelleman/Fransen in World Cup

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MATANE – Paralympisch tandemwielrenners Alfred Stelleman uit Eindhoven en Timo Fransen uit Heerde hebben tijdens de UCI World Cup Para-cycling in het Canadese Matane brons veroverd. In de wegwedstrijd kwam het Nederlandse duo als derde over de finish.

De overwinning ging naar het Australische koppel Matthew Formston en Michael Curran. Ook de Canadese thuisrijders Daniel Chalifour en Alexandre Cloutier eindigden voor het Nederlandse koppel, dat een kleine halve minuut achter de winnaars over de streep kwam.

Voor de para-wielrenners was de World Cupfinale de laatste test voor de wereldkampioenschappen, die volgend weekeinde plaatsvinden in Baie-Comeau. Stelleman en Fransen komen in die Canadese stad in actie in de wegwedstrijd.