Arnhem,
01
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brochure Signaleren Eetstoornissen beschikbaar

Een eetstoornis is een ernstige aandoening die vrijwel altijd begint met een vorm van afwijkend eetgedrag. Om meer informatie te verschaffen over deze eetstoornissen is er een brochure gemaakt.

Sporters zijn voor het leveren van hun prestaties sterk afhankelijk van hun lichaam. Daarbij is in veel sporten een laag gewicht een voordeel. Sommige sporters lopen daardoor een risico op het ontwikkelen van een eetstoornis zoals anorexia of boulemie. Een eetstoornis kan zeer ernstige gevolgen hebben voor de patiënt, in dit geval de sporter. Het is daarom van belang dat signalen vroegtijdig worden herkend. Hoe eerder de stoornis wordt herkend, hoe groter de kans op genezing.

Welke verschillende eetstoornissen zijn er, hoe herken ik een (potentiële) eetstoornis en wat kan je doen als je denkt dat een sporter mogelijk een eetstoornis heeft? Het antwoord op deze vragen kan je vinden in de brochure Signaleren Eetstoornissen die je in de bijlage kunt vinden.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.