Arnhem,
03
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

BP wordt Partner in Sport van Paralympic TeamNL

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - BP Nederland heeft zich tot eind 2016 verbonden aan Paralympic TeamNL. Het olie- en gasbedrijf zal Paralympic TeamNL en haar atleten ondersteunen op hun weg naar de Paralympische Spelen van Rio in 2016.

Hendrik Muilerman, algemeen directeur van BP in Nederland: “Ik ben heel verheugd dat wij een verbintenis met Paralympic TeamNL hebben. Wij hebben hoge verwachtingen van onze Paralympische sporters en ondersteunen hen graag in de aanloop naar de Paralympische Spelen van Rio in 2016”. In 2013 werd BP een officiële partner van het Internationaal Paralympisch Comité en steunt zij al de Nationale Paralympische Comité’s in de USA, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Angola, Azerbaijan, Georgië, Turkije en Trinidad & Tobago.

De verbintenis tussen BP en Paralympic TeamNL past in BP’s streven zo veel mogelijk betrokken te zijn bij de Nederlandse samenleving. “Paralympische sport staat hier de laatste jaren steeds meer in de belangstelling, vooral dankzij de fantastische resultaten die de Paralympische atleten leveren”, zegt Hendrik Muilerman. “Zij zijn hiermee een bron van inspiratie voor ons allemaal en BP wil graag meehelpen dit succes verder te ontwikkelen. Wij hebben in Paralympic TeamNL een partner gevonden die dezelfde waarden heeft als BP”.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: “Ik ben buitengewoon verheugd met deze doorbraak op sponsoring gebied voor de Paralympische sport . Het is een prachtige erkenning dat een nieuwe grote commerciële partij als BP zich aan Paralympic TeamNL verbindt.”

Chef de mission van Paralympic TeamNL, André Cats: “Het is mooi om te zien dat een groot bedrijf als BP bewust alleen kiest voor de Paralympische sport. Ik ben ervan overtuigd dat BP van grote waarde zal zijn om onze doelstellingen voor de Paralympische Spelen van Rio in 2016 te halen”.

BP is de officiële olie- en gaspartner voor Paralymic TeamNL. BP’s Target Neutral programma – waarmee weggebruikers hun CO2 uitstoot kunnen verminderen, vervangen en compenseren – wordt de officiële CO2 compensatiepartner van Paralympic TeamNL. De details van de samenwerking worden de komende weken verder uitgewerkt.

Over BP
BP is een van ‘s werelds toonaangevende, internationale olie- en gasbedrijven. Wij zijn actief in meer dan 80 landen, hebben meer dan 85.000 medewerkers in dienst en voorzien onze klanten van brandstof voor vervoer, energie voor warmte en licht, retail services en petrochemische producten voor dagelijkse gebruiksartikelen. Onze belangen en activiteiten zijn ondergebracht in twee business segmenten: Exploration & Production en Refining & Marketing.

De 2.200 BP-medewerkers in Nederland houden zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen. Onze klanten bevinden zich in vrijwel alle segmenten, variërend van lucht- en scheepvaart, tot landbouw en de grote industriële bedrijven. Met zo’n 350 tankstations is BP een van de grotere spelers op de Nederlandse brandstoffenmarkt.

Over Paralympic TeamNL
Sinds 2007 is NOC*NSF verantwoordelijk voor de uitzending van een team naar de Paralympische Spelen, die sinds 1988 altijd in dezelfde stad als de Olympische Spelen worden gehouden. De laatste Zomerspelen, London 2012, waren voor Paralympic TeamNL met tien keer goud, tien keer zilver en negentien keer brons buitengewoon succesvol. Tijdens de Paralympische Winterspelen Sochi 2014, is TeamNL met zeven sporters vertegenwoordigd: drie alpineskiërs en vier snowboarders. Dat is een enorme groei ten opzichte van Vancouver 2010, toen Nederland met één sporter aanwezig was.

Paralympische Partners in Sport zijn naast BP: EY, Randstad en PON.
Maatschappelijk Partners in Sport zijn: Fonds Gehandicaptensport en de Cruyff Foundation.

Lees er hier meer over.