Arnhem,
19
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Bibian Mentel gekwalificeerd voor Paralympic TeamNL Sochi 2014

ARNHEM - Na de eerste drie kwalificaties voor Paralympic TeamNL Sochi 2014 eerder dit jaar, heeft NOC*NSF vandaag wederom een voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) gehonoreerd.

Snowboardster Bibian Mentel won begin maart een World Cup-wedstrijd Para snowboardcross in het Sloveense Maribor. Voor de inmiddels 40-jarige Mentel een mooie bevestiging, na haar eerdere nominatie op dit onderdeel. Snowboarden debuteert op het programma van de Paralympische Winterspelen Sochi 2014. Mentel heeft zich jarenlang ingezet om dit onderdeel op het Paralympische programma te krijgen.

De Paralympische Winterspelen Sochi 2014 worden gehouden van 7 tot en met 16 maart 2014.

Bekijk hier de video 'Eén jaar tot de Paralympische Winterspelen Sochi 2014':>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
>> Lees meer over Sochi 2014 op www.nocnsf.nl/sochi2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.