Arnhem,
04
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Bibian Mentel en Jiske Griffioen genomineerd voor Athlete of the Month

ARNHEM - Snowboardster Bibian Mentel en rolstoeltennisster Jiske Griffioen zijn door het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) genomineerd voor Athlete of the Month.

Bibian Mentel won eind november in Landgraaf de eerste boardercross sinds bekend is dat snowboarden op het Paralympisch programma van Sochi 2014 staat, iets waar de Nederlandse zich jarenlang sterk voor heeft gemaakt.

Jiske Griffioen, de nummer vier van de wereldranglijst in het rolstoeltennis, won in november de titel bij de NEC Wheelchair Tennis Masters. In een bijna twee uur durende finale klopte Griffioen landgenote Aniek van Koot.

De andere genomineerden voor Athlete of the Month zijn het Noorse rolstoelcurlingteam, het Russische ijssleehockeyteam en de Braziliaanse rolstoelbasketballers.

>> Lees hier meer over de genomineerden voor Athlete of the Month
>> Stemmen op de kandidaten kan tot en met maandag 10 november 12.00 uur via de homepage van www.paralympic.org
>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.