Arnhem,
01
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Bert Filius nieuwe directeur korfbalbond

ZEIST (KNKV) - Het bestuur van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft Bert Filius per 1 januari 2013 benoemd tot directeur. De 46-jarige inwoner van Arnhem is al vele jaren actief in de sport, onder meer bij NOC*NSF en Sportservice Nijmegen. Als korfballer heeft hij de korfbalwereld intensief leren kennen in verschillende rollen.

Filius wordt als directeur verantwoordelijk voor de professionele werkorganisatie en de verbinding met de vele vrijwilligers van het KNKV. Vanuit deze rol gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities en realisatie van de doelstellingen van het korfbalverbond. Een van de belangrijkste speerpunten van het KNKV is de groei van circa 100.000 leden nu naar 150.000 leden in 2020. Het KNKV heeft daarnaast de ambitie dat korfbal in 2028 Olympische programmasport is.

Het bondsbestuur heeft het vertrouwen dat Bert Filius op kundige wijze leiding zal geven aan de verdere professionalisering van het Korfbalverbond. "Bert heeft een grote passie voor sport en in het bijzonder voor korfbal. Verder is hij ondernemend, denkt hij in kansen en mogelijkheden, gericht op innovatie, en is hij verbindend", aldus voorzitter Rob Meijer.

Bert Filius: "Het is voor mij een geweldig mooie uitdaging. De combinatie van mijn liefde voor korfbal en de professionele uitdaging om leiding te geven aan één van de grootste sportbonden in Nederland spreekt mij enorm aan. Het KNKV heeft prachtige ambities en ik kijk er dan ook naar uit om hieraan bij te dragen".
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.