Arnhem,
22
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Bas de Bruin per 1 maart bondscoach paratriathlon

ARNHEM (TRIATHLONBOND) - Bas de Bruin (42) wordt per 1 maart aangesteld als bondscoach paratriathlon van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Hij zal deze functie voorlopig voor 0,5 fte invullen, met de intentie om die in 2015 en 2016 tot een volledige functie te laten uitgroeien.

De Bruin is sinds 1991 actief in de gehandicaptensport en heeft zodoende ruime ervaring met deze doelgroep opgedaan. Hij is goed bekend met de fysieke mogelijkheden van gehandicapte sporters en in het bijzonder met de (technische) uitvoering en training van de sportonderdelen van de Paralympische triathlon.

Kennis op het gebied van rolstoelracen (wheelen), handbiken en zwemmen, gecombineerd met zijn ervaring op het gebied van prothesiologie en rolstoeltechnologie, maken hem zeer geschikt voor de fase waarin de NTB met paratriathlon verkeert. Kort na het vertrek van Peter Scheres lijkt de NTB dus de juiste man te hebben gevonden om de ambitie van twee medailles op de Paralympische Spelen in Rio 2016 waar te maken.

Bron: Nederlandse Triathlon Bond

Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.