Arnhem,
20
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Badminton Nederland lanceert website voor jeugd

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN - Badminton Nederland heeft woensdag, op de Dag van de Jeugd, een gloednieuwe website (www.badminton.nl/jeugd) voor de badmintonnende jeugd gelanceerd met een ware jeugdpremière. Dit gebeurde in sporthal Icoon in Amersfoort, waar BAN de gastheer was van dit feestelijke evenement.

Zo’n zestig jeugdleden tussen de 8 en 16 jaar van BAN woonden de lancering van de nieuwe website bij. Na een korte introductie van de bestuursleden van Badminton Nederland, Marloes van Heteren en Maartje Verheul, was het tijd voor de openingshandeling. Door de shuttle midden in de roos te slaan van een groot scherm werd de nieuwe website geopend.

Met de website wil Badminton Nederland de sport toegankelijker maken voor de jeugd, de ‘look and feel’ met de sport vergroten en tegemoet te komen in de behoefte van de jeugdige badmintonners. Daarnaast wordt het nieuws op de website specifiek op de jeugd gericht.