Arnhem,
18
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Awards uitgereikt aan elf medaillewinnende Paralympische coaches

AMSTERDAM - Voorafgaand aan het NOS | NOC*NSF Sportgala, hebben Wim Ludeke (bestuurslid NOC*NSF) en Jeroen Straathof (voorzitter AtletenCommissie) in de RAI in Amsterdam elf Paralympische Coach Awards uitgereikt. Deze prijzen zijn bedoeld voor de coaches die tijdens de Paralympische Spelen London 2012 met hun sporter(s) goud, zilver of brons hebben gewonnen.

In de RAI kregen de zes gouden coaches Guido Bonsen (atletiek), Marc Kalkman (rolstoeltennis), Johan Lieftink (tafeltennis), Eelke van der Wal (wielrennen), Klaartje Zuiderbaan (zeilen) en Mark Faber (zwemmen) het beeld de Coach Award uitgereikt.

Zilveren coach Arno Mul (atletiek) en de bronzen coaches Jeanette Wolfs (paardensport), Gertjan van der Linden (rolstoelbasketbal vrouwen), Lumen Dekker (tafeltennis) en Ronald van Vianen (zeilen) kregen een plaquette. Alle coaches ontvingen bovendien een dinerbon.

Chef de mission Paralympic Team Netherlands André Cats richtte zich in de RAI rechtstreeks tot de coaches en sprak zijn bewondering uit voor hun grote inzet en flexibiliteit. “Zonder jullie waren de Paralympische Spelen nooit zo succesvol verlopen als ze verlopen zijn. Ga voor jezelf maar eens na in welke medailles je allemaal invloed hebt gehad en op welke momenten. In elk traject zijn cruciale momenten geweest, lastige beslissingen genomen, blessures overwonnen waarbij jij als coach een doorslaggevende rol gespeeld hebt. Zonder coach geen topprestaties.”

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.