Arnhem,
10
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Atletiekunie lanceert nieuw jeugdprogramma

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - Beter bewegen onder de jeugd, dat is waar de Atletiekunie de komende jaren een bijdrage aan wil leveren. Daarom lanceert de Atletiekunie in samenwerking met 2Basics vandaag haar nieuwe jeugdprogramma Athletics Movements.

Het belangrijkste dat een kind leert in zijn ‘gouden jaren’ (de leeftijd van 6 tot 12 jaar), is goed bewegen. Dat doet een mens immers zijn hele leven lang. En hopelijk met veel plezier. Toch blijkt dat steeds meer kinderen over onvoldoende motorische vaardigheden beschikken. Om deze reden lanceert de Atletiekunie speciaal voor de basisscholen Athletics Movements.

Het programma is ontwikkeld vanuit de basisvaardigheden in de atletiek: lopen, springen, gooien en vangen en gebaseerd op het LTAD (Long Term Athlete Development) model, waarbij optimale ontwikkeling van iedere atleet binnen de eigen mogelijkheden en motivatie plaatsvindt. In dit model staan lichamelijke, cognitieve, persoonlijkheids- en sociale en motorische ontwikkeling centraal.

Binnen Athletics Movements is de focus vooral gelegd op het laatste aspect, de motorische ontwikkeling. Het aanleren en verbeteren van deze vaardigheden zoals coördinatie, motoriek, behendigheid en ‘core stability’ (rompstabiliteit) zijn de basis voor iedere sport, maken dat kinderen allround vaardig leren bewegen en daaraan ook plezier gaan beleven en ervaren.

De eerste Athletics Movements programma’s zullen vanaf september 2013 worden geïmplementeerd in verschillende provincies waarmee afspraken worden gemaakt. Het doel is nog in 2013 25 scholen te laten deelnemen. Voor de Atletiekunie is dat een eerste stap die ze in de aankomende jaren wil continueren in samenwerking met verschillende partijen in land.

Zie ook www.athleticsmovements.nl