Arnhem,
02
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Arnoud Nijhuis wint wereldtitel para-wielrennen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

BAIE-COMEAU (CANADA) – Para-wielrenner Arnoud Nijhuis is in Baie-Comeau wereldkampioen geworden in de wegwedstrijd. In de C1-handicapklasse kwam hij na 57 zware kilometers als eerste over de streep. De Duitser Michael Teuber werd tweede, het brons ging naar de Canadese thuisfavoriet Jaye Milley.

Nijhuis wist zich op het heuvelachtige parcours samen met Teuber los te maken uit het peloton. In de slotfase schudde de 24-jarige Nederlander ook zijn Duitse medevluchter af. Nijhuis kwam vier seconden voor Teuber over de streep. De overige concurrenten eindigden op ruime achterstand.

De wereldtitel van Nijhuis is de eerste gouden plak voor de Nederlandse ploeg op dit WK. Wel veroverde de ploeg van bondscoach Eelke van der Wal tot nu toe twee zilveren en drie bronzen medailles.