Arnhem,
26
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Aniek van Koot wint eerste grandslamtitel in enkelspel

ARNHEM - Aniek van Koot heeft op de Australian Open haar eerste grandslamtitel in het enkelspel gewonnen. De Nederlandse rolstoeltennisster klopte in een spannende finale de als nummer twee geplaatste Sabine Ellerbrock: 6-1, 1-6, 7-5.

Van Koot, de nummer één geplaatst in Melbourne, had in de halve finale nog twee matchpoints overleefd tegen landgenote Marjolein Buis. Met 1-6, 7-6 (6) en 6-3 was Van Koot uiteindelijk toch de sterkste. In de kwartfinale had Van Koot afgerekend met de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane: 6-1 7-5.

Samen met Jiske Griffioen won Van Koot gisteren al de titel in het dubbelspel van de Australian Open. Het als eerste geplaatste Nederlandse duo was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de nummers twee van de plaatsingslijst, Marjolein Buis en de Britse Lucy Shuker. Voor Griffioen was het haar derde titel in de dubbel in Melbourne. Ze won het toernooi ook al in 2007 en 2008. De speelster uit Woerden verloor daarna de finale in 2009, 2010, 2011. Van Koot was voor de tweede keer de sterkste in het dubbeltoernooi op de Australian Open. Haar eerste zege dateerde uit 2010.

In het enkelspel bij de mannen was er geen Nederlands succes. Ronald Vink strandde in de halve finale, Maikel Scheffers in de kwartfinale.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.