Arnhem,
01
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Aniek van Koot genomineerd voor IPC Athlete of the Month

ARNHEM - Rolstoeltennisster Aniek van Koot is genomineerd voor IPC Athlete of the Month van januari.

Van Koot, de nummer één van de wereldranglijst, won eind januari op de Australian Open zowel het enkel- als het dubbelspel (met Jiske Griffioen). Het was voor Van Koot haar eerste Grand Slam-titel in het enkelspel.

De andere genomineerden voor IPC Athlete of the Month zijn Henrieta Farkasova (Slowakije, alpineskiën), Kozo Kubo (Japan, biatlon), Shingo Kunieda (Japan, rolstoeltennis) en Evan Strong (Verenigde Staten, snowboarden).

Stemmen kan vanaf nu op de homepage van de site van het IPC, www.paralympic.org, tot en met 8 februari 12.00 uur.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.