Arnhem,
05
oktober
2018
|
15:30
Europe/Amsterdam

André Bolhuis kondigt vertrek bij NOC*NSF aan

Huidige voorzitter creëert extra ruimte voor zijn opvolger

Samenvatting

NOC*NSF voorzitter André Bolhuis heeft de leden van NOC*NSF vandaag geïnformeerd over zijn vertrek als voorzitter op 20 mei 2019 tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF.

André Bolhuis Voorzitter NOC*NSF: “Ik gun mijn opvolger (m/v) alle ruimte en tijd om zich goed voor te bereiden op de Nederlandse deelname aan de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Daarnaast vind ik bestuurlijke continuïteit voor NOC*NSF van groot belang, zeker aan het begin van de uitvoering van het recent afgesloten nationale Sportakkoord. Vandaar dat ik besloten heb een half jaar eerder mijn plek ter beschikking te stellen.”

Het bestuur van NOC*NSF zal binnenkort met de leden de procedure bespreken die moet leiden tot de benoeming van een nieuwe voorzitter door de Algemene Vergadering (AV) van NOC*NSF.

André Bolhuis werd bijna elf jaar geleden door de leden benoemd in het NOC*NSF bestuur. 
Sinds 18 mei 2010 is hij voorzitter van de nationale sportkoepel, tevens Nationaal Olympisch Comité.

De statuten van NOC*NSF schrijven voor dat het bestuurslidmaatschap niet langer mag duren dan twaalf jaar.
Bolhuis: “De regel dat de maximale zittingsduur van een NOC*NSF bestuurslid 12 jaar is komt voort uit de dertien aanbevelingen van Goed Sportbestuur en heeft mijn volledige instemming. In november 2019 zou daarom een einde zijn gekomen aan mijn bestuurslidmaatschap. Tijdens de bestuursvergadering van 3 september jl. heb ik mijn collega-bestuursleden echter laten weten dat ik het voornemen heb om een half jaar eerder, namelijk tijdens de Algemene Vergadering van 20 mei al af te treden. Iedereen weet dat ik het voorzitterschap van NOC*NSF met veel plezier vervul. Vanzelfsprekend zal ik tot de AV van mei 2019 mijn functie met volledige inzet, evenveel plezier en hopelijk naar ieders tevredenheid blijven vervullen.”