Arnhem,
22
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Amy Siemons verovert zilver op 100 meter tijdens WK

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LYON - Wheelster Amy Siemons heeft op de WK Atletiek voor gehandicapten zilver veroverd op de 200 meter (klasse T34). Net als vorig jaar op de Paralympische Spelen moest de Nederlandse op de sprintafstand haar meerdere erkennen in de Britse Hannah Cockroft.

Siemons zette met een tijd van 19.15 seconden haar beste seizoensprestatie op de borden. Cockroft was in het Stade du Rhône in Lyon ruim een seconde sneller dan de Nederlandse. Rosemary Little (Australië) veroverde het brons.

Voor de 28-jarige Helmondse is het haar tweede medaille op deze wereldkampioenschappen. Afgelopen zaterdag won Siemons al brons op de 200 meter.