Arnhem,
16
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Amber Gersjes grijpt het eerste goud

UTRECHT - Judoka Amber Gersjes heeft op het European Youth Olympic Festival in Utrecht de eerste gouden medaille voor EYOF Team Netherlands veroverd. De Tilburgse, die tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag droeg, toonde zich in de stad van Anton Geesink de beste in de klasse tot 44 kilogram.

Haar prestatie kreeg meteen een vervolg bij de jongens. Matthijs van Harten uit Rotterdam veroverde het brons in de klasse tot 50 kilogram. Kort daarna pakte Tornike Tsjkadoea (-55 kg) eveneens brons.

Bekijk hier een video met flitsen van de gouden finale en de reactie van Amber Gersjes:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.