Arnhem - Zaandam,
03
augustus
2016
|
14:03
Europe/Amsterdam

Albert Heijn wordt Partner van NOC*NSF

Krachten bundelen om Nederland meer te laten bewegen

Samenvatting

Tijdens een bijeenkomst in het Olympisch stadion bekrachtigden Wouter Kolk, directeur Albert Heijn, en Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, een 4-jarige samenwerking tussen beide partijen. De samenwerking komt voort uit een gezamenlijke missie om Nederland meer in beweging te krijgen. Beide organisaties zijn diepgeworteld in de lokale Nederlandse samenleving en hebben het doel om een gezond leven te bevorderen. De officiële samenwerking start per januari 2017, maar 22 augustus van dit jaar vindt al een 1e pilot plaats waarin klanten uit de regio Utrecht kunnen sparen voor gratis proefsporten bij honderden sportclubs, om zo op een laagdrempelige manier kennis te kunnen maken met heel veel verschillende sporten. 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Wij zijn erg blij met Albert Heijn als Partner voor de komende vier jaar. Albert Heijn wil haar klanten graag helpen bij gezonder leven en NOC-NSF vindt het belangrijk om meer mensen te laten bewegen. Dat lijkt me een prima uitgangspunt voor een unieke samenwerking.”

Wouter Kolk, algemeen directeur van Albert Heijn: “We willen als landelijke supermarkt graag bijdragen aan een gezonde manier van leven en willen daarin een voortrekkersrol pakken. Bewegen hoort daar ook bij. We zijn dan ook zeer blij met deze samenwerking met NOC*NSF, waarbij we er samen naar streven om straks in elke buurt meer kinderen en volwassenen aan het sporten te krijgen."

De Albert Heijn sportweken: gratis proefsporten
22 augustus zal gestart worden met een pilot waarin klanten van Albert Heijn in de regio Utrecht middels een spaaractie gratis kennis kunnen maken met verschillende sporten. Gedurende 10 weken kunnen klanten proefsporten bij honderden clubs, om zo met veel verschillende sporten in aanraking te komen zonder direct vast te zitten aan een abonnement of lidmaatschap. NOC*NSF gaat samen met betrokken sportbonden de sportclubs helpen om het brede aanbod op een rij te zetten en de nieuwe sporter op een sportieve manier te inspireren, ontvangen en begeleiden. De samenwerking tussen Albert Heijn en NOC*NSF brengt op unieke en laagdrempelige wijze sportvraag en sportaanbod bij elkaar.