Arnhem,
14
oktober
2014
|
08:27
Europe/Amsterdam

Al 250 talenten voor NOC*NSF campagne

Opgeven kan nog enkele dagen

Samenvatting

De campagne “Ik wist niet dat ik het in me had” loopt nu enkele weken en er zijn 250 aanmeldingen voor de Talentdag van 2 november. Opgeven kan nog tot en met 16 oktober!

Stefan Groothuis, o.a. Goud dit jaar op de 1000 meter in Sochi, steunt deze campagne: "250 aanmeldingen is al heel mooi. De jongeren die zich aanmelden voelen dat hen een unieke kans geboden wordt om getest te worden op fysieke eigenschappen. Door deze test word je misschien Olympiër, wat voor weinig sporters is weggelegd.” 

De campagne richt zich op jongeren van 12-18 jaar die over specifieke eigenschappen bezitten en de sport die daar het best bij aansluit nog niet hebben gevonden. Een turnster in wie misschien wel een top-rugbyster schuilt, een basketballer die als beachvolleyballer vele malen meer kans maakt of die jongen die niet eens bij een wielerclub zit, maar wel elke ochtend de hele school eruit fietst. De NOC*NSF Talentdag vindt op 2 november plaats op de Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO’s) in Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen en op Papendal.

Een vergelijkbare zoektocht als in Nederland werd eerder in Engeland gehouden in de aanloop naar de Olympische Spelen van Londen in 2012. Dit is daar ook doorgezet naar de Spelen van 2016 in Rio.

Deze programma’s leverden in Engeland inmiddels meer dan 100 talenten op die direct in het topsporttraject van 17 verschillende sporten terecht kwamen. Van deze 100 talenten haalden er twee uiteindelijk een Olympische medaille op de Spelen in Londen, één op de winterspelen in Sochi en één won zilver op de Paralympische Spelen in Londen. Zeven Keer werd er een WK medaille gewonnen, waarvan vier keer een gouden. Dit zijn allemaal prestaties van jongeren die pas via de talentenzoektocht in beeld kwamen. Toen pas stroomden ze in in de takken van sport waarbij ze tot gouden prestaties kwamen. Zonder de zoektocht waren deze prestaties hoogstwaarschijnlijk nooit geleverd.

Met dit voorbeeld voor ogen, roepen we alle talenten van Nederland nog één keer op om zich te melden!

Aanmelden kan nog steeds op: ikwistnietdatikhetinmehad.nl