Arnhem,
21
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Aanleg KNVB miniveld in Rio de Janeiro van start

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ZEIST/RIO DE JANEIRO - In Rio de Janeiro is begonnen met de aanleg van een KNVB miniveld. KNVB WorldCoaches, het internationale maatschappelijke programma van de KNVB, doneert dit kunstgrasveld aan een publieke school in het gastland van het komende WK voetbal, Brazilië. Het idee achter het project is na het WK een duurzame en sociale erfenis achter te laten.

De KNVB doet deze donatie niet alleen. Het sociale programma in Brazilië is vormgegeven samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en NOC*NSF. De komende jaren kijkt de wereld naar Rio de Janeiro, waar niet alleen het WK wordt georganiseerd, maar ook de Olympische Spelen in 2016. Met die reden willen de verschillende partijen een gezamenlijke donatie doen vanuit de Nederlandse sport en ondersteund door het Nederlands bedrijfsleven.

NOC*NSF heeft in de Braziliaanse badplaats een samenwerkingsproject met drie scholen, Ginasio Experimental Olimpico (GEO). Op deze scholen wordt sport gebruikt om kinderen uit de achterstandswijken een betere toekomst te geven. Het KNVB miniveld ligt bij één van deze GEO's. Na het WK voetbal zal NOC*NSF op dit veld activiteiten organiseren, zodat de legacy gewaarborgd is.

Kunstgrasspecialist Edelgrass levert de grasmat voor het veldje en Philips doneert haar nieuwste LED-verlichting. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vergroot bovendien de impact door met partners een sintelbaan om het minivoetbalveld aan te leggen. "Gezamenlijk kunnen we daadwerkelijk meer bereiken en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jeugd en sport in Rio de Janeiro", aldus Johan van Geijn, coördinator van KNVB WorldCoaches.

WorldCoaches is sinds 2010 actief in Brazilië. In aanloop naar het WK worden jeugdcoaches uit de wijk rondom het miniveld opgeleid. Ook in de speelsteden van Oranje krijgen nieuwe groepen coaches scholing aangeboden.