Arnhem,
23
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

500 dagen tot Paralympische Winterspelen

ARNHEM – Over precies vijfhonderd dagen beginnen in Sochi, Rusland, de Paralympische Winterspelen. Op 7 maart 2014 beginnen de Paralympische Winterspelen. Dat lijkt ver weg, maar voor veel wintersporters staat dit seizoen al in het teken van de kwalificaties.

De Paralympische Winterspelen werden voor het eerst georganiseerd in 1976 in Zweden. De Winterspelen worden om de vier jaar gehouden. Marjorie van de Bunt is de enige Nederlandse wintersporter die ooit een medaille wist te halen op de Paralympische Winterspelen. In totaal haalde ze tien medailles, waaronder twee gouden.

Paralympische sporters kunnen zich voor de Spelen van Sochi kwalificeren voor de volgende vijf wintersporten: alpine skiën, biathlon, cross-country skiën, ijssleehockey en rolstoelcurling. De normen en limieten, waar de Nederlandse sporters aan moeten voldoen om zich te kwalificeren, zijn hier te vinden.

Benieuwd hoe de sportaccommodaties er uit gaan zien? Kijk dan op: sochi2014.com voor een interactieve kaart met de sportvenues van Sochi 2014.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.